Service Center

Service en onderhoud na installatie is van belang.

Om de beste service te bieden, bedienen we enkel onze eigen klanten, nl. klanten die een installatie van Vaco Poorten hebben.

​Om kostenbesparend te werken en snel een oplossing te bieden, raden we u aan onze tips te bekijken. Zo bespaart u tijd en budget. ​

Je probleem snel oplossen:

De meest voorkomende problemen bij hekwerk en garagepoorten zijn deze beschreven hieronder. Een interventie is dus makkelijk te vermijden door een snelle screening. Heeft u nog steeds problemen? Vul gerust het formulier in, en deel ons het probleem mee. Onze klantenservice belt je op om een afspraak vast te leggen. Hierbij houden we rekening met de ernst van de herstelling en onze huidige planning. Onze technieker helpt je daarna graag ter plaatse.

Mijn hekwerk of opritpoort is defect, maakt geluid, of beweegt anders

Analyseer kort het probleem. Vaak kan u een defect zelf eenvoudig opgelost worden, waardoor u geld bespaart .

De motor maakt geluid, maar het hek opent of sluit niet

Controleer of er vuil of steentjes tussen de scharnieren of wielen zitten die het hek blokkeren. Als de motor draait maar het hek niet beweegt, kan dit de oorzaak zijn. Maak de doorgang vrij; wellicht is het probleem dan opgelost, waardoor uw poort weer soepel kan bewegen.

Het hek opent of sluit niet meer, en de motor maakt geen geluid

Controleer eventuele obstakels tussen de fotocellen.
Controleer of de fotocellen/sensoren vrij zijn van obstakels zoals webben, stof of vuil. Deze kunnen ervoor zorgen dat de sensoren aangeven dat er een object tussen het hek staat, waardoor het hek niet kan sluiten. Maak de fotocellen schoon om dit probleem op te lossen.

Controleer of de poort stroom krijgt.
Controleer of de zekering is ingeschakeld en of de poort stroom ontvangt. Soms kan een korte stroomstoring ervoor zorgen dat de zekering uitgaat. Probeer deze opnieuw in te schakelen en de poort elektrisch te laten bewegen. Als de zekering snel weer uitvalt, kan er een elektrisch probleem zijn. In dat geval is het raadzaam om een elektricien te raadplegen.  

Controleer of het probleem ligt aan uw afstandsbediening, klavier of applicatie.  
Controleer of een van uw bedieningsapparaten defect is. U kunt de batterijen vervangen, ze opnieuw inlezen of de bediening vervangen. U hoeft voor een vervanging geen interventie aan te vragen; u kunt de bediening opnieuw bij ons bestellen via info@vacopoorten.be. Raadpleeg de handleiding voor installatie-instructies.  

Ontgrendel de poort en bedien deze voorlopig handmatig

In geval van een dringende situatie waarin u direct moet vertrekken, kunt u de poort ontgrendelen met de bijgeleverde ontgrendelsleutel. Voordat u de poort handmatig bedient, schakelt u eerst de stroomtoevoer uit en controleert u op obstakels tussen de scharnieren of rails. Ontgrendel vervolgens het hek bij het sleutelgat aan de motor, en draai indien aanwezig de hendel op de motor volledig om. Hiermee wordt de aandrijving ontgrendeld, waardoor u de poort langzaam met de hand kunt verplaatsen. Raadpleeg de handleiding van uw motor voor meer informatie of afbeeldingen.

Mijn garagepoort is defect

Een sectionaalpoort die defect is of storingen vertoont, kan verschillende problemen hebben, zoals een defecte motor, gebroken veren of kabels, of het niet meer reageren van de handzender en ontvanger op elkaar. Om u snel, efficiënt en correct van dienst te zijn, is het handig om het probleem kort te analyseren.

De poort maakt meer lawaai, kraakt, of piept

Als uw poort veel geluid maakt bij het openen en sluiten, kan dit veroorzaakt zijn door de wieltjes of rails die te droog zijn. Smeer de looprollen om het probleem te verhelpen. Zorg ervoor dat u de looprollen smeert wanneer de poort niet op de stroomvoorziening is aangesloten. Als de loopwieltjes te beschadigd zijn, kunnen ze worden vervangen tijdens preventief onderhoud. Let op! Gebruik hier enkel teflonspray of een garagepoortolie voor of u kunt uw poort beschadigen!

De poortpanelen raakten beschadigd

Beschadigde poortpanelen als gevolg van een aanrijding of andere oorzaken kunnen meestal worden vervangen. Vraag een offerte aan voor de vervanging van de panelen. Raadpleeg ook uw verzekeraar over eventuele vergoedingen.

De poort opent of sluit niet meer manueel

Mogelijks heeft de poort te maken met een veerbreuk of een kabelbreuk, waardoor de poort in veiligheidsstand gaat. De veerbreukbeveiliging heeft uw garagepoort geblokkeerd om uw veiligheid te garanderen en verhindert beweging. U kunt een veerbreuk of kabelbreuk herkennen door te kijken naar de rails bovenaan en aan de zijkant. Zien de veren er gebroken of verschillend uit? Zitten de kabels in de knoop of zijn ze gebroken? Is de lager verdraaid? Onze professionals pakken dit probleem best zelf aan. Vul onmiddellijk ons formulier in, en we proberen u zo snel mogelijk verder te helpen. Vermeld zeker dat u te maken heeft met respectievelijk een veerbreuk of kabelbreuk. Als er niets aan de veren of kabels te zien is, kan er mogelijk een elektrisch probleem zijn. Bij een elektrisch probleem kunt u poort handmatig openen.

De poort opent of sluit niet volledig, of gaat deels weer open

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een verkeerd afgestelde veerspanning. De veerspanningen moeten dan opnieuw worden gekalibreerd. Als de veren aan het einde van hun levensduur zijn, moeten ze worden vervangen. Meld dit probleem via ons herstelformulier. Open de poort in de tussentijd handmatig.

De afstandsbedieningen werken niet meer

Controleer de batterijen van uw afstandsbediening, omdat deze mogelijk leeg zijn. Vervang de batterijen en leer de zender indien deze niet onmiddelijk werkt opnieuw in volgens de instructies in de handleiding. Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt na het vervangen van de batterijen of het opnieuw inleren, kunt u deze vervangen. Ook wanneer het lampje van uw afstandsbediening niet meer werkt, kunt u de batterij vervangen. Bestel een nieuwe zender via info@vacopoorten.be of kom langs tijdens onze kantooruren voor persoonlijke hulp.

Ontgrendel de poort en bedien deze voorlopig handmatig

U kunt de garagepoort handmatig bedienen totdat de motor is gerepareerd. Ontkoppelen is eenvoudig: trek aan het touwtje met de rode bol. Zodra u dit hebt gedaan, is de motor losgekoppeld. Als er geen veerbreuk is, kunt u de poort met de hand bewegen.

Mijn poort onderhouden

Onderhoud is van cruciaal belang om de betrouwbaarheid van uw poort te waarborgen en de levensduur ervan te verlengen. Hoewel we staan voor kwaliteit en veiligheid, zijn onze poorten toch onderhevig aan slijtage als gevolg van leeftijd, weer en gebruik.

Slijtage aan mechanische componenten

Een sectionale poort, opritpoort of hekwerk bestaat uit verschillende mechanische componenten die samen zorgen voor een soepele werking en beveiliging. Het opmerken van slijtage is daarom erg belangrijk. Wanneer we slijtage opmerken, kunnen we twee vormen van onderhoud aanbieden: functioneel onderhoud en volledig preventief onderhoud.

Een functioneel onderhoud, wat houdt dat precies in?

Bij een functioneel onderhoud worden de veren van een garagepoort aangespannen, wordt het hek geijkt, worden de motoren nagekeken en eventueel bijgesteld, worden de onderdelen gesmeerd en gepoetst. De technieker inspecteert de veiligheid en algemene staat van de poort, en maakt een inschatting van welke problemen zich mogelijks in de toekomst stellen. Doordat we onderdelen niet actief vervangen, blijven de onderdelen in gebruik tot het einde van hun levensduur. De poort blijft soepel werken en het onderhoud werkt op korte termijn kostenbesparend, maar biedt minder garantie op uitblijvende pannes en defecten. Bijkomende acties die nodig zijn zullen pas in de tweede interventie worden uitgevoerd.

En wat is een volpreventief onderhoud?

Bij volpreventief onderhoud staat de levensduur van uw poort centraal. Dit type onderhoud voorkomt grote en dure reparaties, waardoor uw poort zelden tot nooit in panne zal staan.

We voeren alle behandelingen uit die ook bij functioneel onderhoud worden gedaan, maar we kijken ook naar welke onderdelen preventief moeten worden vervangen. Onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage kunnen namelijk de algehele levensduur van de poort verkorten of extra belasting op de motor veroorzaken, wat tot defecten kan leiden. Zo zijn veren die ouder zijn dan 6 jaar of meer dan 15000 omwentelingen hebben gemaakt, vatbaar voor breuk. Versleten tandwielen van motoren op hekwerk kunnen binnen enkele maanden een motorstoring veroorzaken. Hetzelfde geldt voor versleten kabels, die extra inspanning van de motor vereisen. Het tijdig vervangen van onderdelen zoals loopwielen, veren, kabels, scharnieren, rails, fotocellen en tandwielen voorkomt onderbrekingen en energieverlies.

Preventief onderhoud verlengt de levensduur van uw poort, vergelijkbaar met de manier waarop regulier onderhoud aan een auto de levensduur ervan verlengt. Bovendien geniet u bij volledig preventief onderhoud van een servicevoordeel, waarbij we u voorrang geven bij eventuele reparaties. Ons preventief onderhoud is gebaseerd op een grondige analyse van de technicus tijdens het vorige onderhoud, de gegevens van de motor, een inspectie ter plaatse en onze consistente historiek in ons systeem. Op basis van deze analyse wordt bepaald welke onderdelen vervangen moeten worden, zonder onnodige kosten te maken.

Is jouw probleem niet opgelost?

Vraag een herstelling of onderhoud aan

De meest voorkomende problemen bij opritpoorten of hekwerken zijn zoals hierboven beschreven. Een snelle controle kan veel kosten voorkomen. Als u toch nog problemen ervaart, zijn de nieuwste installaties vaak uitgerust met een afleesbare display. U kunt gemakkelijk deze informatie aan ons doorgeven, waardoor wij gerichter en kosteneffectiever kunnen handelen. Vul het formulier in, en we nemen snel contact met u op om een afspraak in te plannen. Onze technicus staat klaar om u ter plaatse te helpen.

Vraag een herstelling aan:

We hebben jouw aanvraag goed ontvangen! We contacteren jou zo snel mogelijk.
Oeps! Iets verliep niet zoals het hoort. Gelieve het nog eens te proberen. Indien het dan niet lukt, kan u later nog eens proberen of gewoon mailen naar info@vacopoorten.be (bellen indien u een fast-lane interventie wenst).

Vraag onderhoud aan:

We hebben jouw aanvraag goed ontvangen! We contacteren jou zo snel mogelijk.
Oeps! Iets verliep niet zoals het hoort. Gelieve het nog eens te proberen. Indien het dan niet lukt, kan u later nog eens proberen of gewoon mailen naar info@vacopoorten.be